T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Atopijski dermatitis- liječenje biološkom terapijom

Vrsta edukacije:

Online edukacija

Tipovi obrazovanja:

e-tečaj

Organizator:

Hrvatska ljekarnička komora

Termin održavanja:

28.12.2020.- 28.12.2021.

Trajanje edukacije:

1 godina

Pristup e-tečaju:

Bodovanje:

E-tečaj je vrednovan sukladno Pravilniku o stručnom usavršavanju magistara farmacije s 1 bodom.

E-tečaj u organizaciji Hrvatske ljekarničke komore

Uloga javnih ljekarnika nije samo u opskrbi i izdavanju lijekova, već i u prijenosu znanja i informacija o lijekovima pacijentima, ali i ostalim zdravstvenim radnicima. Prilikom izdavanja bioloških lijekova u javnoj ljekarni pacijente je nužno savjetovati o njihovoj pravilnoj primjeni, čuvanju i odlaganju.

Ljekarna je najčešće mjesto prvog kontakta oboljelog od atopijskog dermatitisa sa zdravstvenim sustavom, a ljekarnik najdostupnija osoba u primarnoj zdravstvenoj zaštiti , koja njeguje dugogodišnji odnos sa svojim pacijentom, te svojim znanjem, kompetencijama i vještinama ostvaruje  individualizirani pristup pacijentu.

Hrvatska ljekarnička komora organizirala je e-tečaj „Atopijski dermatitis - liječenje biološkom terapijom“ u kojem je stavljen naglasak na ulogu ljekarnika u liječenju ove kronične, recidivirajuće, upalne bolesti kože, odgovornost u optimizaciji, sigurnosti i učinkovitosti terapije te edukaciji pacijenata o značenju i ciljevima terapije, uključujući odnedavno i biološke terapije.

Program e-tečaja „Atopijski dermatitis - liječenje biološkom terapijom“:

  • Atopijski dermatitis - dijagnostički i terapijski pristup, prof. dr sc. Suzana Ljubojević Hadžavdić, dr. med., spec. dermatovenerologije, Klinika za dermatovenerologiju, KBC Zagreb, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
  • Atopijski dermatitis – ljekarnička skrb, dr. sc. Asja Smolčić-Bubalo, mag. pharm., Ljekarna Phyto Pharma

Više o sadržaju edukacije možete pročitati u dokumentu u Prilogu 1.