settings_accessibility
T T T
Veličina fonta
custom_typography Disleksija font width Veći razmak link Označi poveznice
contrast Kontrast visibility_off Invert invert_colors Crno/bijelo

Produljenje važenja liječničkih iskaznica do 31. prosinca 2022.

12.08.2022.

Općim aktom Hrvatske liječničke komore rok važenja prethodno izdanih liječničkih iskaznica produljen je do 31. prosinca 2022.

Poštovane kolegice i kolege,

ovim putem, na zamolbu Hrvatske liječničke komore, prosljeđujemo vam obavijest vezanu za produljenje važenja liječničkih iskaznica.

Vijeće Hrvatske liječničke komore (HLK) na dan 18. srpnja 2022. godine donijelo je nove Opće uvjete i pravila korištenja liječničke iskaznice (koji su stupili na snagu 28. srpnja 2022.). Navedenim općim aktom HLK rok važenja prethodno izdanih liječničkih iskaznica produljen je do 31. prosinca 2022.

Navedeni opći akt HLK možete pronaći
ovdje.

Molimo vas da liječnicima koji zatraže izdavanje lijeka na temelju liječničke iskaznice (sukladno Pravilniku o mjerilima za razvrstavanje lijekova te o propisivanju i izdavanju lijekova na recept (NN 86/13., 90/13., 102/14., 107/15., 72/16.) , nadalje: Pravilnik), kojoj je istekao rok važenja, omogućite izdavanje lijeka sve do kraja 2022. godine.

Napominjemo, u slučaju predočenja istekle liječničke iskaznice, prije izdavanja lijeka, potrebno je provjeriti ima li liječnik važeće Odobrenje za samostalan rad. Navedeno se provjerava na mrežnoj stranici HLK na poveznici
ovdje.

(UPUTE: U rubriku „Pretraživanje“ upišite prezime liječnika, potom kliknite na strelicu pokraj imena, prezimena i specijalizacije liječnika, zatim kliknite na „Detalji“, aktivna licenca označena je s „Da“, što znači da liječnik posjeduje važeće Odobrenje za samostalan rad, te se može izdati lijek na iskaznicu kojoj je produljeno važenje, sukladno odredbama Pravilnika i sukladno Općem aktu HLK.)

Dopis HLK upućen Hrvatskoj ljekarničkoj komori možete pronaći
ovdje.

Hrvatska ljekarnička komora