T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Odluka o posebnim sigurnosnim mjerama u zdravstvenom sustavu i sustavu socijalne skrbi radi zaštite pučanstva od zaraze i prijenosa i suzbijanja bolesti COVID-19

11.04.2022.

Poštovani članovi,

Obavještavamo Vas da je ministar zdravstva 8.4.2022. donio novu Odluku o posebnim sigurnosnim mjerama u zdravstvenom sustavu i sustavu socijalne skrbi radi zaštite pučanstva od zaraze i prijenosa i suzbijanja bolesti COVID-19 (NN 44/2022), koja stupa na snagu 9.4.2022., a kojom se naređuje obvezno testiranje svih zaposlenika na virus SARS-CoV-2 u zdravstvenom sustavu, odnosno u zdravstvenim ustanovama, trgovačkim društvima koja obavljaju zdravstvenu djelatnost i kod privatnih zdravstvenih radnika, a koji dolaze na posao, najmanje jednom u sedam dana.

Testirati se ne moraju zaposlenici koji ispunjavaju uvjet cijepljenja ili preboljenja bolesti COVID-19 (a to dokazuju EU digitalnom COVID potvrdom, potvrdom o cijepljenju, potvrdom o preboljenju koju je izdao liječnik primarne zdravstvene zaštite ili potvrdom o PCR ili BAT testiranju).

Ali testirati se moraju i gore navedene osobe koje ispunjavaju uvjet cijepljenja ili preboljenja bolesti COVID-19 ako imaju znakove respiratorne infekcije!

Također je potrebno pridržavati se mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Poslodavci su obvezni osigurati provedbu Odluke.

Odluku možete pročitati ovdje.

Hrvatska ljekarnička komora