T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Izbori za Predsjednika Hrvatske ljekarničke komore 2021. god.

01.04.2021.

ODLUKA O RASPISIVANJU IZBORA ZA PREDSJEDNIKA HLJK

Vijeće Hrvatske ljekarničke komore je na svojoj 1. e sjednici dana 02. ožujka 2021.donijelo Odluku o raspisivanju izbora za predsjednika Hrvatske ljekarničke komore. Odluku možete pronaći desno u dokumentima.

Sukladno Odluci, od dana 3. svibnja 2021. pa do 05. lipnja 2021. odvijat će se predizborne radnje potrebne za izbor predsjednika Komore.

U razdoblju od 3. svibnja 2021. do 21. svibnja 2021. kandidate za Predsjednika može predložiti Područno vijeće ili njegova kandidatura mora biti potkrijepljena sa 50 potpisa članova Komore.

Potpisi članova u postupku kandidiranja za Predsjednika Komore prikupljaju se na propisanom obrascu  koji možete pronaći desno u dokumentima.

Predsjednik Komore je magistar farmacije koji sukladno Statutu Komore mora zadovoljiti sljedeće uvjete:

  • da je ugledni farmaceut s poznavanjem strukovnih i stručnih pitanja,
  • 5 godina rada u ljekarničkoj djelatnosti,
  • da nije stegovno kažnjavan u Komori, te da nije uopće kažnjavan ili da se protiv njega vodi disciplinski ili kazneni postupak,
  • poznavanje stranog jezika.

Glavna Skupština birat će i imenovati Predsjednika na svojoj sjednici zakazanoj dana 05. lipnja 2021.

Kandidat za predsjednika obvezan je u razdoblju od 03. svibnja 2021. pa do 21. svibnja 2021. do 16 sati dostaviti u ured Komore na adresu Zagreb, Martićeva 27 svoju kandidaturu, životopis i očitovanje o prihvaćanju kandidature.

Nakon proteka navedenog roka Izborna komisija će izvršiti uvid u dostavljene prijave kandidata i o njihovoj valjanosti obavijestiti Glavnu skupštinu na sjednici.

Hrvatska ljekarnička komora