T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Istraživanje o upotrebi interneta kao sredstva komunikacije i izvora zdravstvenih informacija kod ljekarnika

Kako živimo u informatičkom društvu internet je ušao u sve pore ljudskog života, uključujući medicinu i zdravstvo. Internet nam olakšava komunikaciju i omogućava brz pristup različitom sadržaju. Stoga je predmet ovog istraživanja upotreba interneta kao sredstva komunikacije i izvora zdravstvenih informacija kod ljekarnika.

Poštovane kolegice i kolege,

pozivamo Vas na sudjelovanje i doprinos znanstvenom istraživanju koje je vezano za upotrebu interneta kao sredstva komunikacije i izvora zdravstvenih informacija kod ljekarnika.

Uloga ljekarnika, koji je svakodnevno zatrpan informacijama o novim lijekovima i dodacima prehrani, je pružanje utemeljenih i objektivnih savjeta o lijekovima i njihovoj uporabi, te aktivno sudjelovanje u prevenciji bolesti i očuvanju zdravlja. Internet koji je ušao u sve pore ljudskog života, uključujući medicinu i zdravstvo olakšava ljekarnicima komunikaciju i omogućava brz pristup različitom sadržaju.

Cilj ovog istraživačkog rada je istražiti u kojoj mjeri ljekarnici koriste internet za pronalaženje zdravstvenih informacija u odnosu na druge izvore te koja je percepcija ljekarnika o zdravstvenim informacijama koje mogu naći na internetu. Osim toga istražit će se koja su najčešća sredstva komunikacije između ljekarnika i pacijenata.

Svrha istraživanja je izrada znanstvenog rada sveučilišne magistre farmacije Sanje Mlivončić i sudjelovanje na 3. doktorskoj konferenciji Sveučilišta Sjever.

Anketni upitnik je anoniman te Vas molimo da na pitanja odgovorite iskreno, objektivno i sukladno Vašem iskustvu. Ispunjavanje upitnika traje oko pet minuta, a prikupljeni podaci će se koristiti na grupnoj razini isključivo u istraživačke svrhe.

Anketni upitnik se nalazi na poveznici ovdje.

Hrvatska ljekarnička komora