T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Humanitarna akcija: Hrvatski ljekarnici za Ukrajinu

04.03.2022.

„Nitko nikada nije postao siromašan davanjem.“ Anne Frank

Poštovane kolegice i kolege,

zaprimili smo veliki broj upita članova o načinu kako će se hrvatski ljekarnici uključiti u pružanje pomoći Ukrajini.

Hrvatska ljekarnička komora, kao i druge europske ljekarničke komore/strukovne organizacije, zaprimila je poziv PGEU-a (Pharmaceutical Group of European Union) da se uključi u prikupljanje sredstava za nabavu lijekova i medicinskih proizvoda za Ukrajinu. Poziv možete pročitati ovdje.

Hrvatska ljekarnička komora se, zajedno s drugim europskim ljekarničkim komorama i strukovnim organizacijama, uključila u humanitarnu akciju za prikupljanje sredstava za nabavu lijekova i medicinskih proizvoda za ratom pogođenu Ukrajinu!

U navedenu svrhu otvoren je račun u Zagrebačkoj banci na koji će se zaprimati novčane donacije. Prikupljenim sredstvima kupit će se lijekovi i medicinski proizvodi s popisa koji je sastavilo ukrajinsko ministarstvo zdravstva.

Potporu za organizaciju ove humanitarne akcije Komora je dobila od Ravanteljstva civilne zaštite Republike Hrvatske, koje će biti logistička podrška i organizator prijevoza kupljenih lijekova i medicinskih proizvoda u prihvatne centre u Ukrajini.

Ovim putem pozivamo članove Hrvatske ljekarničke komore, naše kolege i partnere te naše sugrađane da novčanom donacijom pomognu u nabavci esencijalnih lijekova i medicinskih proizvoda za pomoć stradalnicima u Ukrajini.

Donaciju možete izvršiti uplatom novčanih sredstava na:

IBAN: HR5923600001503058540
MODEL: 00
POZIV NA BROJ: 2022

OPIS UPLATE: Humanitarna akcija za Ukrajinu

QR kod za uplatu možete pronaći ovdje.

Hrvatska ljekarnička komora