Datum:   16.8.2016
Vodič za pristup e-savjetovanjima

Na internet stranici:

https://savjetovanja.gov.hr/

istaknut je paragraf „Sudjelujte u javnim savjetovanjima“.

Klikom na sliku „e-SAVJETOVANJA UKLJUČITE SE“ prikazat će Vam se nova stranica sa svim savjetovanjima:

https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/Dashboard

Klikom na poveznicu u gornjem desnom kutu „Prijavi se“ otvorit će se padajući izbornik u kojem ćete moći izabrati i opciju „Registriraj se“ (Registracija odnosno prijava je potrebna ukoliko želite dati komentar na aktivna savjetovanja).

Klikom na izbor „Registriraj se“ otvara se nova stranica s upitnikom koji je potrebno ispuniti. Nakon što ste unijeli tražene podatke za registraciju, klikom na poveznicu „Registriraj se“ koja se nalazi u crvenom polju na dnu stranice završavate prvi dio registracije. Potom ćete na Vašu e-mail adresu dobiti poruku e-savjetovanja s poveznicom. (Time se želi samo utvrditi da je adresa e-pošte koju ste naveli u registraciji uistinu Vaša)

Klikom na tu poveznicu dovršili ste registraciju.

Dodatni savjet:

Kako bi što lakše pronašli pojedina e-savjetovanja, možete ih filtrirati po instituciji koja ih je objavila.

Na stranici https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/Dashboard

odaberete u padajućem izborniku „Filtriranje po instituciji“ (drugi po redu padajući izbornik) ministarstvo uz koje je vezano pojedino e-savjetovanje (npr. Ministarstvo zdravlja). Klikom na crvenu tipku „Filtriraj“ pokazat će Vam se e-savjetovanja vezana samo za to ministarstvo.

Klikom na naslov pojedinog e-savjetovanja (otisnut crvenim slovima) će Vam se otvoriti isto.

Ukoliko ste se prethodno prijavili, na desnoj strani prozora bit će Vam vidljiv crveni gumb „Komentiraj“ pritiskom kojeg će se u donjem dijelu prozora prikazati oblačić u kojem ćete moći dati svoj komentar.

Po završetku pisanja komentara klikom na crveni gumb „Dodaj“ ćete dati svoj komentar na odabrano e-savjetovanje.

Po završetku davanja komentara i prije napuštanja web stranice poželjno je da u gornjem desnom kutu kliknete na svoje korisničko ime koje te odabrali prilikom registracije i odaberete opciju „Odjavi se“.

   
Povratak