Datum:   2.8.2019
VAŽNO - Obavijest o konstituiranju podružnica i područnih vijeća

Zagreb, 02. kolovoza 2019.

PREDSJEDNICIMA I ZAMJENICIMA PODRUŽNICA HLJK,

PREDSJEDNICIMA I ZAMJENICIMA PREDSJEDNIKA PODRUČNIH VIJEĆA

NOVOIZABRANIM ZASTUPNICIMA GLAVNE SKUPŠTINE HRVATSKE LJEKARNIČKE KOMORE

Poštovana/i,

Izbori za zastupnike Glavne skupštine Hrvatske ljekarničke komore provedeni su zaključno do dana 03. lipnja 2019. do 24 sata.

Prema izvješću Središnje izborne komisije o rezultatima izbora za zastupnike Glavne skupštine Hrvatske ljekarničke komore, popis izabranih kandidata u područnim vijećima i podružnicama možete pogledati ovdje.

Molimo Vas da na svojem područnom vijeću najkasnije do 10. rujna 2019. konstituirate podružnice i područno vijeće kako bi prema prijedlogu članova sastavili kandidate za Vijeće Komore o kojima će se glasovati na 1. konstituirajućoj sjednici Glavne Skupštine koja se planira u drugoj polovici rujna 2019.

Sažetak procedure konstituiranja podružnica i područnog vijeća možete pogledati ovdje.

Na sjednicama podružnica i područnih vijeća potrebno je izabrati predsjednika i zamjenika predsjednika podružnica, te predsjednika i zamjenika predsjednika područnog vijeća.

Područno vijeće temeljem prijedloga podružnica predlaže onaj broj kandidata za članove Vijeća Komore koliko pojedino područno vijeće ima podružnica.

Iznimno, za podružnicu Grad Zagreb koja broji više od 500 članova, područno vijeće će na svakih započetih 500 članova predložiti po jednog člana iz te podružnice u Vijeće Komore.

Sukladno tome, u Vijeće Hrvatske ljekarničke komore iz:

·       I Područnog vijeće bira se 7 članova (od čega iz podružnice Grad Zagreb 3 člana) 

·       II Područnog vijeća bira se 2 člana

·       III Područnog vijeća bira se 2 člana

·       IV Područnog vijeća bira se 5 članova

·       V Područnog vijeća bira se 3 člana

·       VI Područnog vijeća bira se 4 člana

Prilikom predlaganja za članove Vijeća, Područno vijeće treba obvezno dati pisano očitovanje i životopis svakog predloženog kandidata o prihvaćanju kandidature (životopis kao i očitovanja dostaviti na sjednicu Glavne Skupštine).

Obrazac za očitovanje o prihvaćanju kandidature za člana vijeća Hrvatske ljekarničke komore možete preuzeti ovdje.

Ako je po prijedlogu Područnog vijeća u Vijeće Komore imenovan zastupnik Skupštine Komore, njegov mandat za zastupnika prestaje.

Funkciju zastupnika u tom slučaju preuzima slijedeći kandidat iz iste podružnice prema listi rezultata glasovanja za zastupnike Skupštine.

Molimo Vas da nas pravovremeno obavijestite o datumu održavanja konstituirajućih sjednica Vaših podružnica kako bi putem newslettera o terminu sjednice mogli upoznati sve magistre članove Hrvatske ljekarničke komore koji imaju prebivalište odnosno boravište u određenoj podružnici (županiji.)

Molimo Vas da nakon provedenih sastanaka u podružnici i područnom vijeću dostavite elektroničkom poštom i poštom zapisnike u Hrvatsku ljekarničku komoru kako bi se što kvalitetnije pripremila sjednica Glavne Skupštine.

Hrvatska ljekarnička komora


   
Povratak