Datum:   1.4.2019
ODLUKA O RASPISIVANJU IZBORA ZA PREDSJEDNIKA HLJK

     IZBORI ZA PREDSJEDNIKA HRVATSKE LJEKARNIČKE KOMORE

Vijeće Hrvatske ljekarničke komore je na svojoj 1. e sjednici dana 02. ožujka 2021.donijelo Odluku o raspisivanju izbora za predsjednika Hrvatske ljekarničke komore. Odluku možete vidjeti OVDJE.

Sukladno Odluci, od dana 3. svibnja 2021. pa do 05. lipnja 2021. odvijat će se predizborne radnje potrebne za izbor predsjednika Komore.

U gore navedenom razdoblju kandidate za Predsjednika može predložiti Područno vijeće ili njegova kandidatura mora biti potkrijepljena sa 50 potpisa članova Komore.

Potpisi članova u postupku kandidiranja za Predsjednika Komore prikupljaju se na propisanom obrascu  koji će također biti objavljen.

Predsjednik Komore je magistar farmacije koji sukladno Statutu Komore mora zadovoljiti sljedeće uvjete:

  1. da je ugledni farmaceut s poznavanjem strukovnih i stručnih pitanja,
  2. 5 godina rada u ljekarničkoj djelatnosti,
  3. da nije stegovno kažnjavan u Komori, te da nije uopće kažnjavan ili da se protiv njega vodi disciplinski ili kazneni postupak,
  4. poznavanje stranog jezika.

Glavna Skupština birat će i imenovati Predsjednika na svojoj sjednici zakazanoj dana 05. lipnja 2021.

Kandidat za predsjednika obvezan je u razdoblju od 03. svibnja 2021. pa do 21. svibnja 2021. do 16 sati dostaviti u ured Komore na adresu Zagreb, Martićeva 27 svoju kandidaturu, životopis i očitovanje o prihvaćanju kandidature.

Nakon proteka navedenog roka Izborna komisija će izvršiti uvid u dostavljene prijave kandidata i o njihovoj valjanosti obavijestiti Glavnu skupštinu na sjednici.

Hrvatska ljekarnička komora

             

 

   
Povratak