Datum:   22.5.2020
COVID-19: Deklaracija, odnosno informacije o proizvodu maske za lice

Poštovane kolegice i kolege,

nastavno na obavijest od 05.05.2020. (Cijena maski za lice (osim zaštitnih maski – kirurška, FFP2, FFP3) ograničena na 12 kuna) prosljeđujemo Vam obavijest o specifikaciji maski za lice koje su prema zaduženju Vlade Republike Hrvatske izdali Državni inspektorat Republike Hrvatske i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Državni inspektorat Republike Hrvatske i Hrvatski zavod za javno zdravstvo postupili su u skladu s Odlukom o dopunama odluke o iznimnim mjerama kontrole cijena za određene proizvode, a koja je objavljena u Narodnim novinama, broj 53/2020., te donesena na sjednici Vlade Republike Hrvatske održanoj 30. travnja 2020. godine  i usuglasili se da u skladu s propisima o predmetima opće uporabe navedenu svrhu deklaracije, odnosno informaciju o proizvodu maske za lice, u smislu točke III. predmetne Odluke, zadovoljavaju: dvoslojna pamučna maska za smanjenje prijenosa respiratornih kapljica i jednoslojna pamučna maska za usporavanje prijenosa respiratornih kapljica.

Predmetne maske moraju biti od tkanine gušćeg tkanja (min 100 g/m2), sirovinski sastav mora biti 100% pamuk, a ako se radi o dvoslojnim maskama oba sloja materijala moraju biti 100% pamučna. Maske za lice mogu biti jednobojne ili višebojne bez printa pod uvjetom da se mogu prati na temperaturi iznad 60 °C.

Detaljnije o navedenoj deklaraciji možete pronaći ovdje.

Obavijest od 05.05.2020. možete pronaći ovdje.

Hrvatska ljekarnička komora


   
Povratak