Datum:   28.6.2012
Zapitaj se za zdravlje! - CASI zahvala

Hrvatska udruga proizvođača bezreceptnih proizvoda želi Vam se najsrdačnije zahvaliti na sudjelovanju i na nesebičnoj podršci koju ste iskazali kampanji Zapitaj se za zdravlje!

 
U kampanji su nas podržali visoki pokrovitelji – Ministarstvo zdravlja i Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode
suorganizatori - Hrvatska ljekarnička komora, Hrvatsko farmaceutsko društvo i Koordinacija hrvatske obiteljske medicine,
partner – GfK – Centar za istraživanje tržišta te
medijski pokrovitelji – Jutarnji list, Vita, Doktor u kući, Media Servis, tportal.hr, zdravakrava.hr, ordinacija.hr, Adiva, B1 Plakati i Divinus Victoria.
 
 
 
Kampanju Zapitaj se za zdravlje! najavili smo okruglim stolom koji je održan 5. lipnja, u prostorima Hrvatskog farmaceutskog društva. Na istom su sudjelovali dr.sc.Lea Pollak i Iva Pejnović Franelić iz Ministarstva zdravlja, mr. sc. Viola Macolić Šarinić, dr.med., ravnateljica HALMED-a, Hrvatske agencije za lijekove i medicinske  proizvode, Ana Gjergja, mag.pharm., predstavnica ljekarnika, Mario Malnar, dr.med., predsjednik KoHOM-a, Koordinacije hrvatske obiteljske medicine, dr.sc. Darija Vranešić Bender, Vitaminoteka Zagreb, KBC Zagreb – Centar za kliničku prehranu, Sonja Katanec, MBA, predsjednica HUPBR/CASI – Hrvatska Udruga Proizvođača Bezreceptnih proizvoda i Daniela Trbović, moderatorica okruglog stola.
 
Na okruglom stolu su predstavljeni rezultati istraživanja o povjerenju koje pacijenti imaju u svoje ljekarnike. Istraživanje, koje je prošle godine proveo GfK, pokazalo je da čak 90 posto pacijenata očekuje savjet svog ljekarnika o liječenju blažih bolesti, ali i o mogućnostima unapređenja zdravlja. Na okruglom stolu su predstavljeni i podaci koji pokazuju da je zbog nezdravih navika brojnim Hrvatima zdravlje već ugroženo.
 
Zatim je 15.lipnja na zagrebačkom Zrinjevcu održana i aktivnost Zid zdravih odluka. Na njega je upisano više od stotinu različitih odluka koje su Zagrepčani donijeli za vlastito zdravlje. Ove zanimljive i atraktivne poruke, koje su privukle brojne Zagrepčane, bile su vidljive i na nekoliko LED displeja u središtu Zagreba.
 
U međuvremenu su građani više informacija o samoj kampanji, ali i savjete o zdravim odlukama mogli dobiti u svojim ljekarnama.
Stoga, VELIKO HVALA svim ljekarnicima diljem Hrvatske koji su istaknuli promotivne materijale o kampanji poput bedževa i B2 plakata te korisnicima ljekarničkih usluga dijelili letke s informacijama o kampanji kao i mogućnostima savjetovanja o liječenju blažih bolesti i unapređenju zdravlja.
 
 
Kampanju Zapitaj se za zdravlje! HUPBR/CASI namjerava zaokružiti i rezultatima istraživanja o zdravstvenim navikama Hrvata koje je također proveo GfK – Centar za istraživanje tržišta.
 
Na kraju, još jednom zahvaljujmo visokim pokroviteljima, suorganizatorima, partnerima i medijskim pokroviteljima koji su prepoznali vrijednost i plemenite ciljeve ove javnozdravstvene kampanje te se nadamo da će se naše aktivnosti kao i naša suradnja nastaviti i u budućnosti.

O HUPBR-u:

Hrvatska Udruga Proizvođača Bezreceptnih Proizvoda zastupa interese proizvođača, zastupnika i uvoznika bezreceptnih proizvoda. Sa svojih 20 članica HUPBR-CASI predstavlja 80 posto hrvatskog tržišta samoliječenja. Članice su: Alkaloid, Bayer, Boehringer Ingelheim, CSC Pharmaceuticals Handels, Fidifarm, GlaxoSmithKline, Jadran Galenski Laboratorij, Johnson & Johnson, Medis Adria, Milsing, Naturprodukt, Oktalpharma, Pharmaswiss, PLIVA, Salveo, Salvus, Sandoz, Sanofi Avensis, Stada Hemofarm i Trešnjevka Laboratorij. HUPBR - CASI nastoji predstaviti članove Udruge i njihove zajedničke ciljeve uzimajući u obzir javnozdravstveni interes. Naš je cilj stvaranje povoljne socijalne i političke klime za samoliječenje i prevenciju u čijem su središtu pacijent i javno ljekarništvo. Više o nama i na web stranici: www.casi.hr.
 
Kontakt: Mirna Radošević, Upravni odbor CASI
                 e.mail: mirna.radosevic@casi.hr

 

   
Povratak