Datum:   12.3.2020
VAŽNO - Pojačan nadzor porezne i carinske uprave nad radom ljekarni

Poštovani članovi Hrvatske ljekarničke komore,

obavještavamo Vas da će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provoditi pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske u razdoblju od 12. do 18. ožujka 2020. godine.

Posebno se nadziru porezni obveznici koji obavljaju ljekarničku djelatnost.

Nadzori fiskalizacije obavljat će se očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja fiskaliziranih računa, putem web aplikacije “Fiskalizacija”, pomoću koje se provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.

Priopćenje vezano za nadzorne aktivnosti Porezne i Carinske uprave možete pogledati ovdje.

Hrvatska ljekarnička komora uputila je dopis Ministarstvu financija, Poreznoj upravi u kojem je zatražila odgodu nadzora do daljnjega s obzirom na pandemiju COVID-19 virusa koja je u tijeku u Republici Hrvatskoj te situacije koja se pogoršava na svakodnevnoj razini u svim organizacijskim jedinicama zdravstvene zaštite uključujući i ljekarne, te povećanih i izvanrednih protokolarnih epidemijskih mjera koje se moraju provoditi u novonastaloj situaciji. O eventualnom odgovoru Porezne uprave pravovremeno ćemo Vas obavijestiti.

S obzirom na navedeno, molimo Vas da postupate s povećanom pažnjom u svakodnevnom radu.

Zahvaljujemo Vam što savjesno i odgovorno obavljate svoj posao.

Vaša Komora


   
Povratak