Datum:   7.10.2019
16th EPSA AUTUMN ASSEMBLY – PROFESIONALNI PAKET

Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske (CPSA) ove će godine biti domaćin velikog europskog kongresa, projekta Europske udruge studenata farmacije (eng. European Pharmaceutical Students’ Association, EPSA) koja okuplja više od 100 000 studenata i nedavno diplomiranih magistara iz skoro cijele Europe.

16. EPSA Autumn Assembly održat će se od 29.10. do 3.11. u predivnom Poreču na obali Istre. Isti će okupiti 350 najboljih studenata farmacije i farmaceutskih znanosti te nedavno diplomiranih magistara iz čak 37 europskih zemalja, a fokusna će točka spomenutog kongresa biti biološka terapija, svojevrsni "hot topic" današnjice. Glavna tema glasi: ''Quo vadis, pharmacy? Paving the way towards biological therapy''.

Ovaj je kongres od posebnog značaja jer predstavlja najveći i najzahtjevniji projekt u cjelokupnoj povijesti Udruge koja ove godine slavi 25 godina aktivnog djelovanja.

ORGANIZATORI KONGRESA SVOJA SU VRATA TIJEKOM PRVA TRI DANA KONGRESA ODLUČILI OTVORITI I PROFESIONALCIMA, MAGISTRIMA FARMACIJE, ZA KOJE SMATRAJU DA BI UVELIKE DOPRINIJELI KVALITETI KONGRESA, A UJEDNO SE I POBLIŽE UPOZNALI S JEDNIM OD NAJSOFISTICIRANIJIH POSTIGNUĆA MODERNE BIOMEDICINE.

Kroz predavanja, panel rasprave i radionice, brojni će renomirani znanstvenici i stručnjaci, poput prof. dr. sc. Dragana Primorca, prof. dr. sc. Roberta Likića i prim. Siniše Varge, iznijeti najnovije znanstvene i stručne spoznaje iz područja biofarmaceutika, uključujući napore znanstvene zajednice koji doprinose razvoju bioloških lijekova, nove pristupe u farmaceutskoj tehnologiji i prateće modifikacije u smjernicama kontrole kvalitete, modele financiranja ovakvih budžetno zahtjevnih inovacija i regulatorne izazove. Dodatno će se istaknuti uloga glikomike u razvoju bioloških lijekova te važnost personalizirane medicine s ciljem individualizacije, a time i optimiranja terapije.

Događaj će se održati pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, a podršku organizaciji izrazili su i Hrvatska ljekarnička komora, Hrvatsko farmaceutsko društvo, Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, HALMED, Grad Poreč i Grad Zagreb.

Hrvatska ljekarnička komora odlučila je bodovati ovaj stručni skup s 2.5 boda za magistre farmacije.

Program profesionalnog paketa možete pogledati ovdje.

Kotizaciju profesionalnog paketa za sudjelovanje magistara farmacije možete pogledati ovdje.

Prijave za sudjelovanje magistara farmacije primaju se ispunjavanjem Google obrasca kojem možete pristupiti ovdje.

Rok za prijave je 15. listopad, a rok za uplatu kotizacije 21. listopad. Detalje o uplati će sudionici dobiti na e-mail nakon ispunjavanja Google obrasca.


   
Povratak