Datum:   9.9.2019
Europska udruga studenata farmacije - 16. Autumn Assembly

Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske (eng. CPSA – Croatian Pharmacy and Medical Biochemistry Students' Association) članica je EPSA-e od 1995. godine i od samih se početaka promentula kao jedna od najaktivnijih. Tijekom svoje je povijesti organizirala nekoliko EPSA-inih događaja, no 2018. je obranila svoju prijavu te je jednoglasno izabrana za udrugu domaćina 16. Autumn Assemblyja koji će se održati između 29. listopada i 3. studenog 2019. godine te će predstavljati najveći projekt u bogatoj dvadesetpetogodišnjoj povijesti udruge.

Europska udruga studenata farmacije (eng. EPSA – European Pharmaceutical Students' Association) predstavlja nepolitičku i neprofitnu krovnu organizaciju europskih studenata farmacije i farmaceutskih znanosti, koja se od svojeg osnutka 1978. godine neprekidno širi te trenutno predstavlja više od 160 000 studenata iz čak 37 europskih država.

Vrijednost i značaj ovog događaja najbolje opisuju brojke: kongresni će budžet u iznosu većem od 650 000 kn tijekom šest dana osigurati prisustvo više od 300 najboljih europskih studenata i mladih magistara.

Na kongresu očekujemo i nazočnost hrvatskih partnerskih organizacija i institucija poput Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta (FBF), Sveučilišta u Zagrebu (UNIZG), Hrvatskog farmaceutskog društva (HFD), Hrvatske ljekarničke komore (HLJK), Hrvatske agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), Inovativne farmaceutske inicijative (iF!), Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i brojnih drugih.

Autumn Assembly će se održati u gradu Poreču u Diamant i Residence jedinicama porečkog Valamar hotel resorta.
Cjelokupni edukativni program možete pogledati OVDJE

Tema 16. EPSA Autumn Assemblyja glasi: Quo vadis, pharmacy? Paving the way towards biological therapy. Kongres će staviti naglasak na biološke lijekove i napore znanstvene zajednice koji doprinose razvoju istih, nove pristupe u farmaceutskoj tehnologiji i prateće modifikacije u smjernicama kontrole kvalitete, modele financiranja ovakvih budžetno zahtjevnih inovacija i regulatorne izazove te perspektivu farmaceutske industrije.

Sve informacije o organizaciji kongresa su dostupne na našoj službenoj stranici, a promociju i sve informacije možete pratiti na službenim profilima društvenih mreža.

Facebook: @epsaaa19

Instagram: epsaaa2019

Službena web stranica: www.epsaaa19.com


   
Povratak