Datum:   10.7.2019
Prijedlog Pravilnika o radnom vremenu u privatnoj praksi i zdravstvenim ustanovama

Poštovani članovi Komore,

Na službenoj stranici https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=11098 do 11. srpnja 2019. traje e savjetovanje o nacrtu prijedloga Pravilnika o početku, završetku i rasporedu radnog vremena zdravstvenih ustanova i privatnih zdravstvenih radnika u ordinaciji u mreži javne zdravstvene službe.

Navedenim prijedlogom (članak 16.) , radno vrijeme ljekarni za razliku od važećeg Pravilnika moći će se prilagoditi potrebama stanovništva na čijem se području ljekarna nalazi računajući prije svega vrijeme trajanja turističke sezone odnosno sezonskog ili prigodnog povećanja stanovništva ili ako se ljekarnička  djelatnost obavlja u okviru poslovnog prostora s posebno određenim radnim vremenom (trgovački centri i sl.).

Nadalje, prijedlog Pravilnika o radnom vremenu (članak 20.) ukida obvezu da se za promjenu radnog vremena traži odobrenje ministra osim u slučajevima izvanrednih okolnosti, katastrofa i epidemija većih razmjera, dok te okolnosti traju.

Molimo da do 28. lipnja 2019. razmotrite nacrt prijedloga Pravilnika o početku, završetku i rasporedu radnog vremena zdravstvenih ustanova i privatnih zdravstvenih radnika u ordinaciji u mreži javne zdravstvene službe te da svoje prijedloge i primjedbe dostavite na ljekarnistvo@hljk.hr .

Usuglašeno mišljenje o dostavljenim primjedbama,  Hrvatska ljekarnička komora će objaviti na e savjetovanju za navedeni nacrt prijedloga Pravilnika.

Unaprijed  hvala,

Hrvatska ljekarnička komora


   
Povratak