Datum:   9.8.2018
Isporuka pomagala FreeStyle Libre u ljekarnama

Poštovane kolegice i kolege,

nakon informacije da je tvrtka Abbott Laboratories odabrala tvrtku Bontech kao jedinog isporučitelja pomagala FreeStyle Libre pacijentima, pokrenuli smo cijeli niz aktivnosti i razgovora sa proizvođačem, udrugama pacijenata, Ministarstvom zdravstva i Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje.

Rezultat svih tih aktivnosti je izmjena odluke Upravnog vijeća HZZO-a i prihvaćanje prijedloga Komore da se omogući isporuka pomagala FreeStyle Libre i u ljekarnama, a ne samo pojedinim specijaliziranim prodavaonicama.  

Pomagalo FreeStyle Libre sastoji se od:

·       uređaja za neograničeno skeniranje razine glukoze u međustaničnoj tekućini uz dodatnu mogućnost mjerenja glukoze i ketona u krvi, zaštićenog naziva FreeStyle Libre Glucose Monitoring System-Reader

·       senzora za mjerenje glukoze u međustaničnoj tekućini, zaštićenog naziva FreeStyle Libre Glucose Monitoring System-Sensor

Promjena mjesta izdavanja navedenog pomagala na sve ljekarne u Republici Hrvatskoj biti će objavljena u Narodnim novinama 16.08.2018.

Za sve detalje o dostupnosti proizvoda na tržištu, načinu naručivanja i isporuke obratite se vašem predstavniku za Abott Laboratories.

Obavijest HZZO-a


   
Povratak