Datum:   24.7.2017
Osnivačka deklaracija Koordinacije komora u zdravstvu (KoKoZ)

Hrvatska ljekarnička komora (HLJK), Hrvatska komora dentalne medicine (HKDM) i Hrvatska liječnička komora (HLK) su 21.srpnja 2017. potpisale Osnivačku deklaraciju Koordinacije komora u zdravstvu (KoKoZ).

Cilj ove suradnje je nova politika aktivnog i koordiniranog sudjelovanja struke u procesu donošenja odluka i propisa koji se tiču funkcionalnosti zdravstvenog sustava te zdravstvene zaštite hrvatskih građana napomenuo je predsjednik HLK-a, dr. sc. Trpimir Goluža.

Predsjednica Ljekarničke komore, mag.pharm. Ana Soldo, istaknula je: „Sretni smo i ponosni što smo dio ovog projekta. Ljekarnička komora će aktivno sudjelovati u ovoj vrijednoj ideji koja će donijeti nove vrijednosti i pacijentima i cijelom zdravstvenom sustavu ".

Zadovoljstvo je izrazila i izvršna direktorica Komore dentalne medicine, dipl. oec. Katarina Lešić.Koordinacija komora otvorena je za pristupanje i drugim zdravstvenim komorama te se očekuje da će se u skoro vrijeme ljekarničkoj, liječničkoj i stomatološkoj komori pridružiti i preostale komore u zdravstvu.


   
Povratak