Datum:   17.4.2020
„Pozovi za zdravlje“ POZIVNI CENTAR HRVATSKE LJEKARNIČKE KOMORE

Hrvatska ljekarnička komora (HLJK) u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem (HCK) pokrenula je projekt pod nazivom „Pozovi za zdravlje“ koji uključuje telefonsko savjetovanje i dostavu  lijekova na kućnu adresu osoba u izolaciji, samoizolaciji te nepokretnih bolesnika za vrijeme trajanja epidemije COVID-19. Cilj projekta je osigurati kontinuitet opskrbe lijekova i ljekarničkog savjeta na stručan, siguran i zakonit način, pomoći bolesnima i nepokretnima te doprinijeti sprečavanju kršenja propisanih mjera i ograničenja kretanja.  

Projekt provode ljekarnici – volonteri koji imaju mogućnost pružanja odgovarajućeg ljekarničkog savjeta i organizacije dostave lijekova u domu bolesnika.

Projekt se ne odnosi na sve pacijente koji koriste lijekove za kroničnu terapiju, već je usmjeren prvenstveno na izdavanje lijekova pacijentima kojima je dodijeljena mjera izolacije ili samoizolacije, zatim nepokretnim osobama koje su u mreži socijalnih službi te transplantiranim, onkološkim i drugim bolesnicima narušenog imuniteta kojima je važno da ne izlaze iz svojih domova za vrijeme trajanja epidemije COVID-19.

Dostava lijekova se odnosi samo na lijekove koji se izdaju na liječnički recept.

Uslugu ljekarnika-volontera možete zatražiti putem pozivnog centra Hrvatske ljekarničke komore ili putem zajedničkog broja Hrvatskog Crvenog Križa i Hrvatske ljekarničke komore, nakon čega ljekarnici-volonteri kroz detaljan razgovor s pacijentom naprave nalog za izdavanje i dostavu lijekova. Nakon kreiranja naloga, ljekarna koja je najbliža mjestu stanovanja pacijenta ili ljekarna u kojoj pacijent inače podiže lijekove dobiva nalog za izdavanje terapije. Ljekarnik-volonter kontaktira pacijenta prije same dostave, kako bi s njim dogovorio sve detalje vezane uz dostavu.

Putem pozivnog centra, pored dostave lijekova, možete zatražiti i savjet o novim terapijama koje su vam propisane te provjeriti mogućnost primjene nove terapije s lijekovima koje koristite od ranije.

Pristup pozivnom centru HLJK možete zatražiti pozivom na:

besplatni zajednički broj 0800 11 88 Hrvatskog Crvenog Križa i Hrvatske ljekarničke komore 

ili

izravni broj 072 700 222 pozivnog centra HLJK  s cijenom poziva:

  • iz nacionalne nepokretne komunikacijske mreže Hrvatskog telekoma d.d. iznosi 0,23 kune (+PDV) po minuti,
  • iz nacionalne pokretne komunikacijske mreže Hrvatskog telekoma d.d. iznosi 1,45 kuna (+PDV) po minuti,
  • napomena za druge operatere: cijene poziva iz nacionalnih pokretnih i nepokretnih komunikacijskih mreža drugih operatera mogu se razlikovati od gore navedenih, ovisno o tarifnom paketu koji pojedini korisnik ima ugovoren sa svojim pružateljem usluge.

Radno vrijeme pozivnog centra HLJK

Radnim danom: 8 sati do 20 sati

Subotom: 9 sati do 12 sati

Nedjeljom: ne radi

U gore navedeno radno vrijeme, pozivni centar HLJK možete kontaktirati na zajednički broj Hrvatskog Crvenog Križa i HLJK  0800 11 88 ili izravno na broj pozivnog centra HLJK 
072 700 222.

Izvan radnog vremena, pozivni centar HLJK možete kontaktirati na zajednički broj Hrvatskog Crvenog Križa i HLJK 0800 11 88, a svi podaci će naknadno biti dostavljeni pozivnom centru HLJK.

Vrijeme u kojem svi trenutno živimo i radimo predstavlja veliki izazov, kako na profesionalnoj tako i na ljudskoj razini. Zahvaljujemo na ukazanom povjerenju!

Hrvatska ljekarnička komora


   
Povratak