Datum:   19.11.2019
Podsjetnik: Važna sigurnosna obavijest - izmjena formulacije lijeka Euthyrox®

Poštovane kolegice i kolege,

u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) nositelj odobrenja Merck d.o.o. želi Vas informirati o izmjeni formulacije lijeka Euthyrox tablete (levotiroksinnatrij). 

Nova formulacija lijeka biti će dostupna od 30. rujna 2019. godine.

S obzirom na veliki broj pacijenata koji su na terapiji levotiroksinnatrijem, molimo Vas da uz prvo izdavanje nove formulacije Euthyrox tableta date bolesnicima Letak s informacijama za bolesnika koji ćete dobiti od veledrogerije.

Naime, prilikom zamjene stare s novom formulacijom tableta može doći do privremene neravnoteže hormona  štitne žlijezde zbog uskog terapijskog raspona levotiroksina te se stoga preporučuje pažljivo praćenje bolesnika koji prelaze na novu formulaciju Euthyrox tableta.

Važne upute za ljekarnike prilikom izdavanja nove formulacije lijeka su navedene u Pismu zdravstvenim radnicima, a u Letku s informacijama za bolesnike su navedene detaljne informacije za korisnike lijeka Euthyrox.

Pismo zdravstvenim radnicima možete pogledati ovdje.

Letak s informacijama za bolesnike možete pogledati ovdje.

Za sve  dodatne informacije  vezane za dostupnost  printanih verzija  Letka s informacijama za bolesnike ljubazno molimo obratite se na:

merck.MKRO@merckgroup.com.

Hrvatska ljekarnička komora


   
Povratak