Datum:   30.6.2020
Lijek Rebif® i elektro-mehanički autoinjektor RebiSmartTM

Poštovane kolegice i kolege,

ovim putem vas želimo obavijestiti o mogućnosti nabave elektro-mehaničkog uređaja za injiciranje RebiSmartTM koji se koristi za apliciranje otopine lijeka Rebif® za supkutanu injekciju u ulošku.

Lijek Rebif® (interferon beta-1a), tvrtke MERCK, od 04. lipnja 2019. godine (NN 51/2019) propisuje na recept HZZO-a uz preporuku specijalista neurologa te uz odobrenja Bolničkog povjerenstva za lijekove i preuzima se u ljekarni jednom mjesečno. Po odobrenju Bolničkog povjerenstva za lijekove  bolesnik za prvi mjesec liječenja iznimno će Rebif® dobiti u bolnici, gdje će uz kontrolu i nadzor specijaliste započeti liječenje primjenom lijeka.

Na hrvatskom tržištu lijek Rebif® je prisutan u 3 doze i 3 pakiranja. Oblik lijeka Rebif 44 mikrograma/0,5 ml otopina za injekciju u ulošku namijenjena je za višedoznu primjenu i može se primijeniti  pomoću elektronskog uređaja za injiciranje RebiSmartTM nakon odgovarajuće obuke bolesnika i/ili njegovatelja. Lijek Rebif® preuzima se u javnim ljekarnama na recept, dok  elektro-mehanički autoinjektor RebiSmartTM te sav pripadajući potrošni materijal možete bolesnicima isporučiti bez ikakve financijske naknade. 

Više o elektronskom uređaju za injiciranje RebiSmartTM možete pronaći ovdje.

Navedeni RebiSmartTM uređaj i pripadajući potrošni materijal bolesniku se osigurava bez ikakve financijske naknade te ga od veledrogerije Medika d.d. možete naručiti kao „gratis“.

Za sve bolesnike koji koriste uređaj RebiSmartTM, tvrtka MERCK je osigurala program podrške bolesnicima. Više o programu možete saznati ovdje.

Kratki sažetak opisa svojstava lijeka je dostupan ovdje

Hrvatska ljekarnička komora

SAMO ZA ZDRAVSTVENE RADNIKE

HR/REB/0620/0002; 06/2020
   
Povratak