Datum:   15.5.2020
Van primjene: Provjera epidemiološkog statusa u ljekarnama

Poštovane kolegice i kolege,

nastavno na svakodnevne izmjene povezane s procesom popuštanja epidemioloških mjera uvedenih za vrijeme trajanja COVID-19 epidemije u Republici Hrvatskoj, dostavljamo informacije o daljnjem provođenju preporuke provjere epidemiološkog statusa građana u ljekarnama.

Obzirom da su u sklopu izmjena donesene i nove Preporuke i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za hrvatske i strane državljane koji prelaze državnu granicu i ulaze u Republiku Hrvatsku, a koje više ne uključuju 14-dnevni zdravstveni nadzor nadležnog epidemiologa i upis epidemiološkog statusa osiguranika  u CEZIH servis OsigInfo, preporuka provjere epidemiološkog statusa osoba koje ulaze u ljekarnu putem CEZIH-a se više ne primjenjuje.

Preporuke za provođenje svih ostalih epidemioloških mjera u ljekarni, prvenstveno preporuka koje se odnose na održavanje fizičkog razmaka i higijene se i dalje primjenjuju.

Više informacija o provođenju preporučenih epidemioloških mjera nakon 11.05.2020. s revidiranim plakatima i lecima možete preuzeti ovdje.

Hrvatska ljekarnička komora


   
Povratak