Datum:   3.10.2017
11. Dan hrvatskih ljekarni

Drage kolege i kolegice,

Hrvatsko farmaceutsko društvo i Hrvatska ljekarnička komora, ove godine u suradnji s tvrtkom Fidifarm d.o.o., a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva RH, jedanaestu godinu uzastopce organiziraju obilježavanje Hrvatskog dana ljekarni. 

Iako taj Dan tradicionalno obilježavamo 29. listopada, budući da ove godine pada u nedjelju, obilježiti ćemo ga u ljekarnama u ponedjeljak, 30. listopada.

Ovogodišnja tema 11. Dana hrvatskih ljekarni je "Što trebate znati o gripi – pitajte svog ljekarnika“ s ciljem podizanja svijesti o dobrobiti cijepljenja, kao najučinkovitijeg načina sprječavanja obolijevanja od gripe te podučavanja građana o ispravnom liječenju ove sezonske bolesti, koja se često neopravdano liječi antibioticima.

Kako bi ovaj dan dodatno obilježili, 24.10.2017., s početkom u 16 h održati će se u predavaonici Hrvatskog farmaceutskog društva stručni skup pod nazivom 'Simpozij o gripi' s brojnim predavačima kako bi dodatno kolegice i kolege ljekarnici dobili nova znanja i informacije u ovom području ljekarničke skrbi.

Povodom ovog Dana ljekarni Sekcija za javno ljekarništvo, provodi anketu vezano uz temu ovogodišnjeg obilježavanja Dana ljekarni, posebno za ljekarnike i posebno za pacijente.

Anketa je dostupna do 12.10., a sve informacije su dostupne na linku

http://www.farmaceut.org/novosti/hrvatska/ljekarnici-dajte-svoj-doprinos-hrvatskom-danu-ljekarni-sudjelujte-u-anketi-za-ljekarnike-i-pacijente-o-gripi-i-cijepljenju

Svaka ljekarna u Hrvatskoj će putem veledrogerije dobiti 50 letaka za pacijente, 1 plakat, 1 edukativni materijal za ljekarnike i pismo ljekarnicima koje možete vidjeti u linkovima;

 11. Dan ljekarni – plakat 600x800 mm

11. Dan ljekarni – brošura

11. Dan ljekarni – pismo ljekarnicima MJM

11. Dan ljekarni -edukativni letak za ljekarnike

 

Proslavimo naš dan savjetom i brigom za naše pacijente!

 

Ana Soldo, mag.pharm.

Predsjednica Hrvatske ljekarničke komore

   
Povratak